EĞİTİMCİ:
Leyla Erdoğan
Dost Vakfı Genel KoordinatörüBediüzzaman Said Nursi kimdir? Risale-i Nur nedir? Temel sorularından hareket ederek: Risale-i Nurların yazıldığı dönemin şartlarını, toplumun değerlerini ve hassasiyetlerini okumak, araştırmak ve anekdotlar paylaşmak… Yaşadığımız zamanın şartları ve özellikleriyle mukayese ederek yorumlar yapmak, fikir alışverişinde bulunmak için Şefkat Okumaları yapıyoruz.
“Bana, ‘sen, şuna buna niçin sataştın?’ diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evladım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış, ne ehemmiyeti var. O müthiş yangın karşısında bu küçük hadise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler… Milletimin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü vücudum yanarken gönlüm gül gülistan olur.” Diyen bir adam düşünün! Herkesin başına açılmış: İmanını kurtarma, cenneti kazanma veya kaybetme davası… Gençliğini, ömrünü bu davaya adamış bir âlim… İşte bu zatı ve eserlerini tanımak isteyenlerle toplumsal konulara kafa yormak için Şefkat Okumaları gerçekleştiriyoruz. Bediüzzaman Said Nursi Kimdir? Risale-i Nur nedir? Sorularından hareket ederek: Risale-i Nurların yazıldığı “Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim. Siz inşaallah cennet-âsâ bir baharda gelirsiniz. Şimdi ekilen nur tohumları zemininizde çiçek açacaklar” sözündeki kış döneminin şartlarını, toplumun değerlerini ve hassasiyetlerini okumak, araştırmak ve anekdotlar paylaşmak. Yaşadığımız zamanın -inşaallah bahar döneminin- şartları ve özellikleriyle mukayese ederek yorumlar yapmak, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla okumayı ve araştırmayı seven gençlerle buluşuyoruz.
Risale-i Nur, Kur’an-ı Kerimin harika bir tefsiridir. Böyle kıymetli bir eserden istifade etmek büyük bir nimettir, bir ayrıcalıktır. Risale-i Nur okurken en iyi şekilde nasıl istifade edebiliriz? Nasıl bir okyanusun kıyısında durduğumuzun bilinciyle ve alçak gönüllülükle, Şefkat Okumalarında, her hafta Pazartesi günleri Bediüzzaman’ın şahsi hayatı, o dönem Türkiyesi ve dünya ile birlikte okuma gayreti güdülüyor.
Süre: 2 saat
Periyot Haftalık
Hedef Kitlesi: Gençler
Katılımcı Ön Şartı: Okumayı ve araştırmayı sevmesi
Katılımcı Sayısı: 15-20
Eğitmen: Leyla Erdoğan
Gün ve Saat: Pazartesi 13.30-15.30